Bedrijf
Gladiolen
Grootbloemig
Middelgroot-
bloemig
Kleinbloemig
Verkoop
Contact
Disclaimer
Actueel
Geschiedenis
 
 
 
x


 

 
Actueel

Gladiolenfestival 2017

Het jaarlijkse gladiolenfestijn in augustus was een groot succes waar wij met tevredenheid op terugkijken. De vele kleurrijke gladiolen oogstten weer veel bewondering en menig zelfgeplukt boeket ging mee naar huis.

De interessante lezingen werden druk bezocht en ook Romke van de Kaa trok weer een enthousiast publiek.

De activiteiten voor kinderen, die dit jaar voor het eerst georganiseerd werden, bleken een gouden greep. De kraam van de imkers staat hier klaar voor de eerste bezoekers...

Groei&Bloei afd. Veluwezoom maakte bloemstukjes met kinderen. Succes verzekerd bij de jonge bezoekertjes.

De kwekers met hun selectie zomerbollen en de presentatie "bloemen schilderen in de kas" door grafisch kunstenaar Henri van Nuenen maakten het feest compleet.

Het aantal bezoekers overtrof dit jaar al onze verwachtingen.

Alle deelnemers en vrijwilligers voor de catering, de verkoop, de bemanning van de kramen en alle anderen die meededen, keken met grote tevredenheid terug op dit gezellige evenement.

===============================================================================

Ook insecten houden van gladiolen.


 

 Gladiolenfestival: https://www.youtube.com/watch?v=nWkSs_b0JI8

 

Gladiool, bloem van de Vierdaagse

2016 bestond de fameuze Nijmeegse wandeltocht 100 jaar en ter gelegenheid daarvan werd een nieuwe, door Challa Gladiolen ontwikkelde gladiool geïntroduceerd als officiële vierdaagsebloem.
De gladiool kreeg de naam "The walk of the world".

Bij de intocht van de vierdaagse wandeltocht in Nijmegen, waaraan mensen vanuit de gehele wereld meedoen, krijgen de degenen die de eindstreep behalen als beloning gladiolen uitgereikt door vrienden, familie en bekenden als zij over de Sint Annastraat, die voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot Via Gladiola, ingehaald worden.
Ons bedrijf is er trots op deze gladiool geleverd te hebben.
                       

Gladiolenarrangement voor geïnteresseerden en tuinclubs

In Laag Soeren is een uitgebreid gladiolenproefveld aangelegd. U vindt meer er dan 500 verschillende soorten gladiolen, van de bekende ‘Vierdaagse’ afmetingen, naar middelgrote tot kleinbloemige en sierlijke botanische soorten. En natuurlijk in alle mogelijk denkbare kleuren, die in geen enkele bloemenwinkel verkrijgbaar zijn. Van spetterend rood en oranje, naar zachtgroen, diep velours paars of wit tot aan zachte pasteltinten.

Het arrangement bestaat uit een rondleiding over het gladiolenveld door Hermien Challa. U krijgt in de kas een informatief kijkje in het veredelingproces, waarbij nieuwe rassen ontstaan.
U mag daarna uw eigen gladiolenboeket samenstellen, in uw favoriete tinten, en we besluiten met een kopje koffie of thee in de tuin.

Dit arrangement is mogelijk vanaf eind juli, wanneer het veld rijkelijk in bloei staat. De kosten bedragen 10 euro pp., voor groepen vanaf 12 personen.

Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Hermien Challa: 0313-619349 of  06.20490993.

 

Gladiolenkeuring augustus 2015

Tijdens de gladiolenkeuring van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur (NAVB) op 3-8-2015 heeft de Challagladiool "Careless" de eerste prijs gewonnen. Tevens werd een derde prijs plus de Innovatieprijs in de wacht gesleept. De drie gladiolen werden ontwikkeld door Hermien Challa.

Prijswinnaar 2013:

Deze lila gladiool won de Noviteitsprijs 2012 van de Nederlandse Gladiolus Vereniging.

 

Jaar 2013

Tijdens gladiolenfestival op de Boschhoeve.

 


 
Kunstwerk: Henri van Nuenen: www.henrivannuenen.nl