Bedrijf

Gladiolen

Grootbloemig

Middelgroot-
bloemig

Kleinbloemig

Verkoop

Contact

Disclaimer

Actueel

Geschiedenis

 

 

 

x


 

 


Actueel

 

 

 

 

 

===============================================================================

Ook insecten houden van gladiolen.


 

 Gladiolenfestival: https://www.youtube.com/watch?v=nWkSs_b0JI8

 

Gladiool, bloem van de Vierdaagse

2016 bestond de fameuze Nijmeegse wandeltocht 100 jaar en ter gelegenheid daarvan werd een nieuwe, door Challa Gladiolen ontwikkelde gladiool geïntroduceerd als officiële vierdaagsebloem.
De gladiool kreeg de naam "The walk of the world".

Bij de intocht van de vierdaagse wandeltocht in Nijmegen, waaraan mensen vanuit de gehele wereld meedoen, krijgen de degenen die de eindstreep behalen als beloning gladiolen uitgereikt door vrienden, familie en bekenden als zij over de Sint Annastraat, die voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot Via Gladiola, ingehaald worden.
Ons bedrijf is er trots op deze gladiool geleverd te hebben.
                       

Gladiolenarrangement voor geïnteresseerden en tuinclubs

In Laag Soeren is een uitgebreid gladiolenproefveld aangelegd. U vindt meer er dan 500 verschillende soorten gladiolen, van de bekende ‘Vierdaagse’ afmetingen, naar middelgrote tot kleinbloemige en sierlijke botanische soorten. En natuurlijk in alle mogelijk denkbare kleuren, die in geen enkele bloemenwinkel verkrijgbaar zijn. Van spetterend rood en oranje, naar zachtgroen, diep velours paars of wit tot aan zachte pasteltinten.

Het arrangement bestaat uit een rondleiding over het gladiolenveld door Hermien Challa. Bij een kopje koffie krijgt u eerst een korte uiteenzetting over het veredelingsproces en het ontwikkelen van nieuwe rassen gladiolen. 
Na de rondleiding kunt u een mooi gladiolenboeket in uw favoriete tinten plukken.

Dit arrangement is mogelijk vanaf eind juli, wanneer het veld rijkelijk in bloei staat. De kosten bedragen 10 euro pp., voor groepen vanaf 12 personen.

Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Hermien Challa: 0313-619349 of  06.20490993.

 

Gladiolenkeuring augustus 2015

Tijdens de gladiolenkeuring van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur (NAVB) op 3-8-2015 heeft de Challagladiool "Careless" de eerste prijs gewonnen. Tevens werd een derde prijs plus de Innovatieprijs in de wacht gesleept. De drie gladiolen werden ontwikkeld door Hermien Challa.

Prijswinnaar 2013:

Deze lila gladiool won de Noviteitsprijs 2012 van de Nederlandse Gladiolus Vereniging.